Media και Στατιστικές

Image
Το Volvo Ocean Race τραβάει συμμετοχές από το America's Cup;

Η ισπανική εταιρία Camper, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα πρωτότυπα παπούτσια που κατασκευάζει, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 12 Απριλίου ότι θα συμμετάσχει στο Volvo Ocean Race του 2011-12. Την καμπάνια θα υποστηρίξει ιστιοπλοϊκά η Emirates Team New Zealand.

Το σκάφος θα λέγεται Camper και θα φέρει τον επισείοντα του ομίλου Royal New Zealand Yacht Squadron και του Real Club Nautico de Palma.

Η Camper, αν και διεθνής φίρμα, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από τη Μαγιόρκα το 1877. Σήμερα η Camper έχει 320 καταστήματα σε 42 χώρες και διανέμει τα προϊόντα της μέσω 2800 σημείων σε όλο τον κόσμο.

Ο γενικός διευθυντής της Emirates Team New Zealand, Grant Dalton, υποστηρίζει ότι η ομάδα είναι ικανή να εμπλακεί σε μία διοργάνωση όπως το Volvo Ocean Race, αφού οι υποχρεώσεις της για τις ρεγκάτες Louis Vuitton Trophy, το Audi MedCup 2010 και το America's Cup, ζφήνουν τα χρονικά περιθώρια και τους απαραίτητους πόρους για συμμετοχή σε μία διοργάνωση ανοικτήςθαλάσσης.

Ο Grant Dalton δήλωσε μάλιστα πως ένας αγώνας όπως το Volvo Ocean Race ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της ομάδας.

Έτσι, οι επιβεβαιωμένες συμμετοχές μέχρι σήμερα ανέρχονται στις 5, μαζί με την Puma Ocean Racing από τις ΗΠΑ, την Groupama από τη Γαλλία, την Italia 70 από την Ιταλία και την ομάδα από το Abu Dhabi.

[Διαβάστε Περισσότερα...]

Media και Στατιστικές

Postby admin on 12 11 09, 11:05

Στα μέσα Νοεμβρίου δημοσιεύτηκαν τα στατιστικά στοιχεία της διοργάνωσης Volvo Ocean Race 2008-09 τα οποία έδειξαν εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με τη διοργάνωση του 2005-06. Η διοργάνωση έχει μπει πλέον στη νέα εποχή και χρησιμοποιεί μοντέρνα ΜΜΕ. Είναι ενδεικτικό ότι 2008-09 υπήρχε διαθέσιμη εικόνα υψηλής πιστότητας (high quality), διαθέσιμη ακόμα και για ιστοσελίδες και κινητά τηλέφωνα. Σημαντική αλλαγή ήταν επίσης η ύπαρξη του Media Crew εντός κάθε πληρώματος, ο οποίος ήταν αποκλειστικά αφιερωμένος στο έργο της ενημέρωσης εκ των έσω, στέλνοντας καθημερινά εικόνα και βίντεο υψηλής ανάλυσης μέσω δορυφόρου. Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης είχε πάνω από 89 εκατομμύρια επισκέπτες με περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστούς φίλους να επισκέπτονται πάνω από 100 φορές. Το δε online παιχνίδι είχε τεράστια επιτυχία με 221,768 παίχτες να δηλώνουν συμμετοχή από 180 διαφορετικές χώρες. Συνολικά το κοινό της διοργάνωσης έφτασε τα 1.3 δισεκατομμύρια άτομα. Για τη διοργάνωση διατέθηκαν πάνω από 3,300 ώρες κάλυψης (τηλεοπτικής μόνο, πέραν της ραδιοφωνικής) από 11,000 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου και μη, από 46 διαφορετικές χώρες, μέσω 217 τηλεοπτικών καναλιών. Η αξία της τηλεοπτικής προβολής για τη Volvo έφτασε τα 107 εκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια.

Σημαντική εξέλιξη ήταν η απόφαση να συμπεριληφθούν στη διαδρομή νέες περιοχές του κόσμου όπως η Κίνα και η Ινδία, όπου προσέθεσαν ένα κοινό 600 εκατομμυρίων, το 45% του συνόλου. Τα τηλεοπτικά προγράμματα έφτασαν στη δυτική, την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την κεντρική Ασία, την Άπω Ανατολή και τον Ειρηνικό σε χώρες τόσο διαφορετικές όπως η Bulgaria, η Τσεχία, το Ιράν, το Ιράκ, η Σλοβακία και η νότια Κορέα.

Οι διοργανωτές συγκέντρωσαν 13,038 έντυπα αφιερώματα (press cuttings) από 15 περιοχές που παρακολουθούσαν, αυξάνοντας έτσι την κυκλοφορία σε 606 εκατομμύρια, δηλαδή 104% περισσότερο από την προηγούμενη διοργάνωση. Ο συνδυασμός τηλεόρασης και Τύπου, έφερε στη Volvo υπεραξία 116.5 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή 34.6 % περισσότερο, ενώ για τις ομάδες και τους χορηγούς τους υπεραξία 279.4 εκατομμυρίων, δηλαδή 52% περισσότερο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ

Ίντερνετ
• Ιστοσελίδες σε Αγγλία, Ισπανία, Ρωσία και Κίνα έλαβαν 23,855,785 επισκέψεις – 27.5% περισσότερες από το 2005-06.
• 4,060,0928 μοναδικοί επισκέπτες είδαν το www.volvooceanrace.org – 15.7% αύξηση
• 89,596,892 συνολικές επισκέψεις σε όλες τις σελίδες του Volvo Ocean Race.
• 83.62% των επισκεπτών, επισκέφτηκαν τις ιστοσελίδες πάνω από μία φορά.
• 63.27% των επισκεπτών, επισκέφτηκαν τις ιστοσελίδες 10 φορές και πάνω.
• Πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες επισκέφτηκαν τις ιστοσελίδες 100 φορές και πάνω.
• Οι επισκέψεις για μία ημέρα μόνο (τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στο ένατο σκέλος) οι επισκέψεις έφτασαν τις 200,351.
• Ο μέσος όρος ανά ημέρα ήταν 125,256 επισκέψεις.
• 95,352 ήταν οι περισσότεροι μοναδικοί επισκέπτες μέσα σε μία ημέρα.
• 10,147,842 ήταν οι συνολικές επισκέψεις στην παρακολούθηση του αγώνα

Online Άρθρα
• 30,202 συνολικά online άρθρα
• 101 χώρες δημοσίευσαν online άρθρα
• 3181 ιστοσελίδες παρακολουθούσαν τον αγώνα

Κινητά Τηλέφωνα
• 10 εκατομμύρια ιστοσελίδες για κινητά τηλέφωνα είχαν πάνω από 5 εκατομμύρια επισκέψεις
• Κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα, κάποιος επισκεπτόταν την ιστοσελίδα του αγώνα από το κινητό του.
• Η διαδικτυακή κίνηση μόνο για τα κινητά τηλέφωνα αυξήθηκε κατά 2.5%

Online Παιχνίδι
• 221,768 καταχωρημένοι χρήστες από 180 χώρες

Ευρυζωνικά
• 1,199,892 επισκέψεις στο www.volvooceanrace.TV

Έντυπα
• 1.619 δισεκατομμύρια αναγνώστες
• 13,038 καταχωρημένα άρθρα
• Συνολική έντυπη κυκλοφορία 606.7 εκατομμύρια – 104% αύξηση

Εκπομπές
• 1.327 δισεκατομμύρια θεατές συνολικά τηλεοπτικό κοινό σε 11,057 εκπομπές, από 46 διαφορετικές χώρες παρακολούθησαν τις 3,386 ώρες τηλεοπτικών αφιερωμάτων
• 400 ενημερωτικές εκπομπές από 62 διαφορετικές χώρες χρησιμοποίησαν 10,463 βίντεο-κλιπ

Ραδιόφωνο
• 1.168 δισεκατομμύρια ακροατές, σε 1,500 εκπομπές

Τηλεοπτική και Έντυπη Αξία
• 54.2 εκατομμύρια δολάρια ήταν η αξία που πήρε πίσω κάθε χορηγός κάθε ομάδας.

Εικόνες
• 4473 εικόνες διανεμήθηκαν σε 103 χώρεςs
• Πάνω από 3,000 καταχωρημένοι χρήστες
• Πάνω από 160,000 εικόνες διατέθηκαν μέσω Ίντερνετ
________________
Thanks, the admin
User avatar
admin
Site Admin
 
Posts: 264
Joined: 30 09 08, 16:30
Location: Ελλάδα

Return to Η Νέα Ζηλανδία στο Volvo Ocean Race!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest