Συσκευή Μέτρησης Ανέμου BMW Oracle

Image
Ένας νέος και πρωτότυπος αγώνας που τα ράζει τα νερά...

Mετά τη μάχη του Μαραθώνα το Σεπτέμβριο του 490 π.Χ.οι Αθηναίοι και οι Πλαταιείς με ολοήμερη πορεία έφθασαν στην Αθήνα και στο Φάληρο για να προστατεύσουν την πατρίδα τους και από τυχόν θαλάσσια εισβολή. Μετά από 2.500 χρόνια, ο Ναυτικός Όμιλος Ελληνικών Θαλασσών σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνα και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ο οποίος έχει αθλοθετήσει το επαμειβόμενο έπαθλο από το 2009, διοργανώνει στις 12 Σεπτεμβρίου 2010, ιστιοπλοϊκό αγώνα προς τιμήν της υπεράνθρωπης προσπάθειας των ηρώων της ιστορίας μας που επηρέασε την ιστορία ολόκληρου του "Δυτικού" κόσμου.

Στο πλαίσιο του Θαλάσσιου Μαραθώνιου θα τιμήθεί ο Δημάρχος Μαραθώνα για τις πρωτοβουλίες του οι οποίες ανέδειξαν τη σημασία της μάχης του Μαραθώνα για ολόκληρο το Δυτικό Πολιτισμό καθώς και η Μαρία Πολύζου, Πανελληνιονίκης στο Μαραθώνιο δρόμο και Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Μαραθώνα.

Τον όμιλο, δεν τον έχω ξανακούσει, ούτε βρήκα κάτι στο Ίντερνετ για αυτό. Το www.searaces.gr το ξέρω όμως και είναι καλή εγγύηση για το αποτέλεσμα. Οι απόψεις βέβαια διίστανται...

[Διαβάστε Περισσότερα...]

Συσκευή Μέτρησης Ανέμου BMW Oracle

Postby admin on 27 01 10, 10:25

Τι γνώμη έχετε για την ύπαρξη τέτοιων συσκευών σε ένα ιστιοπλοϊκό αγώνα;

Είναι θεμιτό να χρησιμοποιεί κάποιος τέτοιες συσκευές;

Που σταματάει η αρωγή της τεχνολογίας και που αρχίζει η εξωτερική βοήθεια;

Να επιτραπεί η χρήση και άλλων μέσων, όπως δορυφόρων, πλωτών αισθητήρων, παρατηρητών, κλπ;

Η χρήση wing sail, ανθρακονήματος, 3DL, υδροπτερύγων, κλπ, είναι κι αυτά αθέμιτα;
Site Admin

Re: Συσκευή Μέτρησης Ανέμου BMW Oracle

Postby trigonis on 07 02 10, 09:05

Δυστυχώς το άθλημα μας μέσω όλων αυτών των ηλεκτονικών χάνει την ομομορφιά του. Η Ιστιοπλοική τέχνη χάνεται με γοργούς ρυθμούς και όλο και κάποια καινούργια ηλεκτονικά αντικαθιστούν το ένστικτο, την αίσθηση, και φυσικά την εμπειρία.Μήπως το ίδιο δεν έγινε και στην Φ1 και κατήντησαν τους οδηγούς χειριστές ηλεκτρονικών αυτοκινήτων!! Απλά ήρθε η σειρά μας. Όσο αφορά την συσκευή(μέτρησης έντασης και διεύθυνσης του ανέμου με laser) είναι ακόμα μια παραγγελία ενός δισεκκατομυριούχου ο οποίος έχει λυσάξει με όποιο κόστος να πάρει το κύπελο..Μήπως και οι άλλοι τα ίδια δεν κάνουνε? Πάντος δεν έχει νόημα να γνωρίζεις από πρίν μέσω μιας συσκευής από που θα πάς.Και φυσικά το θεωρώ εξωτερική βοήθεια και καλό θα ήταν να το σταματήσουν. Το να κάνεις κρουαζίερα και να σου δείχνει το μηχάνημα την συντομοτέρα για το επόμενο νησί βάση του καιρού που θα συναντήσεις μπρόστά, καλό ακούγετε..Το να ξεκινάς όμως έναν αγώνα γνωρίζοντας πώς θα πάιξει ο καιρός, είναι σαν συμμετέχεις σε πανελλαδικές εξετάσεις γνωρίζοντας τα θέματα!!!
Δυστυχώς για το σπόρ όπως έχετε καταλάβει εδώ και καιρό, σε αυτή την μονομαχία δεν θα κερδίσουν οι καλύτεροι ιστιοπλόοι, άλλα αυτοί που έχουν τεχνολογικό αβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο. Θα το καταλάβετε από την 1η ιστιοδρομία όπου θα φανεί πιο σκάφος είναι πιο γρήγορο. Αυτό και θα κερδίσει στην πιο ανούσια Ιστιοπλοική κόντρα που έγινε ποτέ!!! Το μόνο που θα μείνει από αυτήν την κόντρα θα είναι 2 σκάφη τα οποία πραγματικά είναι μοναδικά..και η ματαιοδοξία των ανθρώπων!!!
trigonis

Postby modus_vivendi on 11 02 10, 12:45

Δεν συμφωνώ με τον Κώστα. (Κώστα εσύ δεν είσαι??? :? )

Τα μεγάλα σκάφη πάντα είχαν όργανα και αισθητήρες. Απλά τα πιο καινούρια μας εντυπωσιάζουν μέχρι να έρθει η εποχή που θα τα χρησιμοποιεί και ο "Σκυλοπνήχτης 2"... :lol:

Το deckman οταν πρωτοεμφανίστηκε ήταν λες και το είχαν βγάλει από την γέφυρα του Enterprise! Τώρα πια πανεύκολα σου λέει χρόνο για εκκίνηση ή lay line και υπολογίζει και την μπότζα ή το τακ. Άμα λάχει πάει τα παιδιά σχολείο... Τα γυρίζει κι όλας!

Την καλύτερη ιστιοπλοΐα με τι σκάφος την κάνεις??? Πάω στοίχημα ότι θα μου πεις tornado! ;) Εγώ τουλάχιστον την συναρπαστικότερη ιστιοπλοΐα την κάνω με ίδια σκάφη που δεν χρειάζεται κανείς όργανα για να δει αν πάει καλά ή όχι! Τέτοια σκάφη είναι και τα Platu25. Χωρίς όργανα, χωρίς αισθητήρες και χωρίς servers μέσα στο σκάφος που άνετα βάζουν σε τροχιά διαστημόπλοιο!

Σωστα???? 8-)

Κώστας
modus_vivendi

Postby pink floyd on 11 02 10, 13:28

Νομίζω ότι,όπως πάντα,η "αλήθεια" είναι κάπου στη μέση!!!!Στην περίπτωση του AC που θα διαθέτουν όλοι αυτή τη συσκευή(μου κάνει εξαιρετικά δύσκολα λόγο ανταγωνισμού να την έχει μόνο ένας),το παιχνίδι θα είναι στα ίσια,Άνισο φαντάζει να γίνετε εκεί που κάποιοι θα έχουν και κάποιοι δεν θα έχουν,αλλά το handicap ,εξ ορισμού δεν είναι πλήρως αντικειμενικό!Στις κλάσεις δεν νομίζω να το επιτρέψουν,αλλά μιλάμε για κάτι που κοστίζει πάαααρα πολλά χρήματα και δεν νομίζω να αγγίξει προς το παρών τα " κατώτερα" ιστιοπλοϊκά επίπεδα!!!
Σίγουρα αυτοματοποιεί ακόμα περισσότερο ένα άθλημα που βασίζετε στην αίσθηση,αλλά κάπως έτσι δεν φάνταζε και το OCAM πριν χρόνια?Που το μόνο που δεν έκανε ήτανε να αλλάζει πλωριά πανιά!!!!Το παράδειγμα της φόρμουλα 1 είναι πολύ εύστοχο,αλλά νομίζω πως θα συμφωνήσουμε όλοι ότι η ευχαρίστηση παραμένει στο πλανάρισμα και όχι στα νούμερα!!!!
pink floyd

Postby admin on 11 02 10, 14:52

Και η δική μου γνώμη είναι ότι η συσκευή δίνει σαφές πλεονέκτημα στον κάτοχο. Αλλά από την άλλη, αυτή είναι η έννοια της ΕΞΕΛΙΞΗΣ. Με το ίδιο σκεπτικό, ούτε τα ανθρακονήματα θα έπρεπε να επιτρέπονται, ούτε τα ηλεκτρονικά όργανα, ούτε καν τα νέα υδροδυναμικά design.

Κάθε φορά που μία τέτοια καινοτομία εμφανίζεται στο προσκήνιο, περνάει λίγος χρόνος μέχρι να την αποκτήσουν όλοι και μετά ξανά από την αρχή, πάμε για την επόμενη. Έτσι σήμερα τα σκάφη είναι πιο γρήγορα, πιο ασφαλή και πιο όμορφα. Ας δούμε λοιπόν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα...
Site Admin

Return to Η Μάχη του Μαραθώνα (που θα γίνει)